Jdi na obsah Jdi na menu

Ke mně, Sedni

15. 7. 2012

Podle mně dva nejzákladnější povely- Ke mně a Sedni. Do dalšího článku vám dám Lehni a Zůstaň a tím dokončme myslím základní povely a pustíme se na ty spíš "pro zábavu" :))

Ke mně:


U štěněte se povel ke mě učí hravou metodou. Sednout do dřepu, tleskat a lákat. U toho opakovat povel ke mě, případně zvolený signál píšťalkou (většinou dlohé nepřerušované písknutí). 

Mě se osvědčila metoda s pamlsky a postupně jsem je ubírala, pes teď přiběhne ke mně bez jakéhokoliv pamlsku. Ale začínala jsem tak, že jsem mu dala očuchat salámek a někdo mi ho zatím držel. Já šla dál a zavolala na něj KE MNĚ. No a přišel :)) a postupně jsem ty pamlsky ubírala. A já ho teda naučila že povel ke mě znamená - přijíta umí to teĎ skvěle i bez pamlsků, ale přes to všechno stejně občas nějaký dostane :))

training-cypher-sit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedni:

Tahle metoda se mi skvěle uplatnila a pes umí sedat výborně, trvalo mi to asi hodinku ani ne než to pochopil :)

Vemte pamlsek, pes stojí před vámi. Ten pamlsek dejte nad psa, tak aby na něj neviděl. Aby nemusel couvat tak si sedne. Při tom, jak si bude sedat řeknete důrazně povel "Sedni" a až si sedne tak ho pochválíte a dáte mu pamlsek. Mě se to můj pejsek takhle bez problému naučil a teď to umí i bez pamlsku.

Tak snad jsem vám pomohla, kdyby jste měli jakýkoliv dotaz, tak se ptejte v komentářích nebo v e-mailu pejskarka197@seznam.cz :))

                                                                      Zatím dobrou noc, ať vás váš pejsek nebudí celou noc,

                                        Vaše Pejskařka :))

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář